مزایای خشکبار برای بدن

خشکبار سرشار از مواد غذایی مفید مثل چربیهای غیر اشباع مناسب برای قلب، پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، با وجود مزایای خشکبار، چنانچه آن را در لایه ای از شکر یا نمک بپوشانند نه نتها مفید نیستند بلکه می توانند مضر باشند.

بادام، بادام هندی و پسته
این نوع از خشکبار از کالریهای برابر برخوردارند و فاکتورهای مثبتی در هر نوع رژیم غذایی محسوب می شوند. این نوع از خشکبار دارای اسید چرب “امگا 3″، پروتئین و الیافی هستند که کمک می کنند فرد احساس سیری کند.

گردو
گردو دارای اسید چرب “امگا 3” است که برای قلب مفید است. همچنین مقدار قابل توجهی اسید لینولئیک دارد که به ضربان منظم قلب کمک می کند. در پژوهشی که در سال 2006 انجام شده گفته شده است که گردو به اندازه روغن زیتون در پایین آوردن التهاب و اکسیداسیون در رگها مؤثر است.

بادام زمینی
بادام زمینی حاوی مقدار زیادی اسید فولیک است. اسید فولیک از جمله مواد معدنی لازم برای رشد مغز است و مانع کاهش سطح عملکرد شناختی می شود.

بادام
بادام کالری نسبتا کم و کلسیم زیادی دارد مضاف بر این که سرشار از الیاف و ویتامین E وآنتی اکسیدان است که از التهابهای خطرناک و سرطان ریه و کاهش سطح عملکرد شناختی ناشی از بالا رفتن سن پیشگیری می کند.

خشکبار شامل چه محصولاتی است؟

يكي از قديمي‌ترين روش‌هاي نگهداري مواد غذايي، استفاده از فرآيند خشك كردن است. به كمك اين فرآيند، علاوه بر ممانعت از فساد مواد غذايي، وزن و حجم محصول نيز كاهش يافته و باعث سهولت در بسته‌بندي، حمل و نقل و انبارداري آن می‌گردد. در این مقاله ابتدا میوه‌های خشک و میوه‌های خشکانده را تعریف کرده و سپس تعاریف علمی هریک از خشکبار متعارف و پرمصرف را مطرح می‌کنیم.

توجه: در مطالب زیر، منظور از میوه رسیده میوه‌ای است که قابلیت برش داشته باشد.

تعاریف و تفاوت خشک و خشکانیده

  • ميوه‌ها، مغزها و دانه‌هاي خشك (Dry) محصولاتي هستند كه رطوبت بخش خوراكي آن‌ها پس از رسيدن، بطور طبيعي كم باشد.
  • ميوه‌ها، مغزها و دانه‌هاي خشكانيده (Dried)، محصولاتي هستند كه رطوبت بخش خوراكي آن‌ها پس از رسيدن، بطور طبيعي زياد بوده و بخش زيادي از اين رطوبت با خشك كردن به روش‌هاي گوناگون از آن گرفته می‌شود.

تعاریف علمی هریک از خشکبار

  • برگه زردآلو

از خشک کردن میوه رسیده و سالم درخت زردآلو با نام علمی Prunus armeniaca Linnaeus از خانواده Rosaceae که آن را در راستای شیار طبیعی خود به دو نیمه جدا نموده و هسته‌گیری کرده باشند، به دست می‌آید.

  • برگه هلو

از خشک کردن میوه رسیده و سالم درخت هلو با نام علمی Prunus persica Linnaeus از خانواده Rosaceae که آن را در راستای شیار طبیعی خود به دو نیمه جدا نموده و هسته‌گیری کرده باشند، به دست می‌آید.

  • برگه کیوی

از خشک کردن میوه رسیده و سالم ارقام مختلف درختچه کیوی با نام علمی Actinidia deliciosa var indorus H.jacq از خانواده Actinidiaceae به اشکال مختلف به دست می‌آید.

  • سیب خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت سيب با نام علمي Malus pumila P. Miller از خانواده

Rosaceae  به اشكال مختلف نظير نيمه، ورقه، خلال، مكعب و … بدست می‌آید.

  • گیلاس خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت گيلاس با نام علمي Prunus avium linnaeus از خانواده

Rosacea  بدست می‌آید.

  • آلوی خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت آلو با نام علمي Prunus domestica linnaeus از خانواده Rosaceae  بدست می‌آيد.

  • گلابی خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت گلابي با نام علمي Pyrus communis linnaeus از خانواده Rosaceae  به اشكال مختلف نظير نيمه، ورقه، خلال، مكعب و … بدست می‌آید.

  • قیسی خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم نوعي درخت زردآلوي پيوندي با نام علمي Prunus armeniaca linnaeus از خانواده Rosaceae بدست می‌آید.

  • انجیر خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت انجير با نام علمي Ficus carica linnaeus از خانواده Moraceae بدست می‌آید.

  • دانه خشک شده انار ( انار دانه )

از خشك كردن دانه هاي رسيده و سالم ارقام مختلف ميوه درخت انار با نام علمي Punica granatum linnaeus  از خانواده Punicaceae به دست می‌آید.

  • توت خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت توت با نام علمي Morus alba linnaeus از خانواده Moraceae حاصل می‌شود.

  • آلبالو خشک

از خشك كردن ميوه رسيده و سالم درخت آلبالو با نام علمي Cerasus vulgaris mill (كه به نام Prunus cerasus  نيز شناخته مي شود) از خانواده Rosaceae تولید می‌شود.

  • زرشک

ميوه خشك شده گياه Berberis vulgaris l. از خانواده Berberiaceae است.

  • سنجد

ميوه رسيده گياهي با نام علمي Elaeagnus angustifolia l. از خانواده Elaeagnaceae كه به شكل درختچه يا درخت ديده مي‌شود.

  • نخودچی

دانه گياه نخود با نام علمي Cicer arietinum l. از خانواده Leguminoceae كه از گرما دادن اوليه، نم زدن، گرما دادن دوباره و پوست گيري نخود ) در مورد نخودچي بدون پوست ( بدست می‌آید.

  • نخودچی فرآیند شده

نخودچي است كه نمك و افزودني هاي مجاز با روشهاي درست و بهداشتي به آن افزوده شده باشد. رنگ آن معمولا تيره تر از رنگ نخودچي و متمايل به قهوه اي روشن است.

  • عناب

ميوه درخت Zizyphus vulgaris lam از خانواده Rhamnaceae است.

  • کشمش

ميوه رسيده و خشك شده ارقام مختلف انگور ) مو ( دانه دار و بي دانه از گونه Vitis vinifera از خانواده Vitaceae  است كه بر حسب رقم انگور، روش و شرايط خشك كردن و مواد افزودني مجاز به نام‌هاي زير ناميده می‌شود:

  • کشمش بی‌دانه تیزابی

ميوه رسيده ارقام مختلف انگور بي‌دانه ) بي‌دانه كشمشي و پيكاني ( كه با آغشتن به محلول‌هاي قليايي مجاز و در آفتاب خشك شده باشد. رنگ اين نوع كشمش از زرد روشن تا قهو‌ه‌اي خرمايي متغير است.

  • کشمش بی‌دانه آفتابی

ميوه رسيده ارقام مختلف انگور بی‌دانه ) بي‌دانه كشمشي و پيكاني ( كه با تابش مستقيم آفتاب خشك

شده باشد. رنگ اين نوع كشمش قهوه‌اي است.

  • کشمش دانه‌دار تیزابی

ميوه رسيده ارقام مختلف انگور دانه‌دار كه با آغشتن به محلولهاي قليايي مجاز و در آفتاب خشك شده باشد. رنگ اين نوع كشمش از زرد روشن تا قهوه‌اي خرمايي متغير است.

  • کشمش دانه‌دار آفتابی

ميوه رسيده ارقام مختلف انگور دانه‌دار كه با تابش مستقيم آفتاب خشك شده باشد. رنگ اين نوع كشمش قهوه‌ای است.

  • کشمش انگوری (کالیفرنی)

ميوه خشك شده ارقام مختلف انگور، معمولا ارقام بي‌دانه ) بی‌دانه كشمشي و پيكاني ( كه پس از آغشتن به محلول‌هاي قليايي مجاز با دود گوگرد ( SO2 ) تدخين و در سايه خشك شده باشد. رنگ اين نوع كشمش زرد كهربايي متمايل به سبز است.

  • مویز

ميوه خشك شده ارقام مختلف دانه‌دار انگور، معمولا ارقام داراي ميوه‌هاي درشت و مايل به سياه كه با تابش مستقيم آفتاب خشك شده باشد. رنگ اين نوع كشمش متمايل به سياه است.

  • گردو

ميوه درخت گردو با نام علمي Juglans regia l. از خانواده  Juglandaceae.

  • مغز گردو

مغز ميوه درخت گردو كه پوست سخت خارجي آن گرفته شده باشد.

  • مغز هسته زردآلو

مغز هسته ميوه درخت زردآلو با نام علمي Prunus armeniaca l. از خانواده  Rosaceae.

  • مغز هسته هلو

مغز هسته ميوه درخت هلو با نام علمي Prunus persica l. از خانواده  Rosaceae.

  • مغز بخورک

مغز ميوه درخت بادام كوهي با نام علمي Prunus scoparia از خانواده  Rosaceae.

  • بادام سنگی

ميوه درخت Prunus dulcis از خانواده Rosaceae كه پوست اول ) سبز رنگ ( آن گرفته شده باشد.

  • مغز بادام

مغز بادام سنگي كه پوست اول ) سبز رنگ ( و دوم ) خشبي و سخت ( آن گرفته شده باشد.

  • خلال مغز بادام

بريده‌هاي طولي مغز بادام سنگي كه علاوه بر پوست اول و دوم، پوست سوم آن نيز ) پوسته نازك روي سطح خارجي مغز بادام ( گرفته و لپه شده باشد و در امتداد طول به دو، سه يا چهار تكه تقسيم شده و دو سر آن داراي انحناي طبيعي باشد.

  • بادام زمینی با پوست

ميوه گياه Arachis hypogaea l. از خانواده Leguminoceae كه پوست اول ) اسفنجي ( آن گرفته نشده باشد.

  • مغز بادام زمینی با پوست

مغز بادامي كه پوست اول آن گرفته شده، ولي داراي پوست دوم ) پوسته نازك روي سطح خارجي مغز (باشد.

  • مغز بادام زمینی بدون پوست

مغز بادامي كه پوست اول و دوم آن گرفته شده باشد.

  • مغز بادام هندی

مغز ميوه رسيده درخت بادام هندي با نام علمي Anacardium occidentale l. از خانواده Anacardiaceae

كه پس از پوست گرفتن ميوه از آن بدست می‌آید.

  • فندق

ميوه درخت فندق با نام علمي Corylus avellana l. از خانواده Corylaceae كه فقط پوشش برگي آن گرفته شده باشد.

  • مغز فندق

مغز ميوه درخت فندق با نام علمي Corylus avellana l. از خانواده Corylaceae كه پوست اول و دوم و در مواردي پوست سوم آن نيز گرفته شده باشد.

  • دانه آفتابگردن آجیلی

دانه گياهي با نام علمي Helianthus Annusl از خانواده  Compositeae.

منبع: سازمان غذا و دارو معاونت غذا

فواید پسته

پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است ؛ در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواص مفید و دارویی این میوه به همراه مضرات آن را بررسی خواهیم کرد.

خواص پسته

انواع پسته

چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی

 نحوه نگهداری از پسته

خواص دارویی پسته برای بدن

 

ارزش غذایی پسته :

حاوی مواد مغذی،مانند:

  • کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.
  • پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.
  • این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب6، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :

  • مواد چرب 54 گرم
  • کلسیم 130 میلی گرم
  • فسفر 500 میلی گرم
  • آهن 7/5 میلی گرم
  • مواد نشاسته ای 15 گرم
  • آب 5/2 گرم
  • پروتئین 20 گرم
  • پتاسیم 950 میلی گرم
  • ویتامین آ 230 واحد
  • ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم
  • ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

عوارض پسته

 خواص بی نظیر پسته

 

فواید و خواص دارویی پسته

  • جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
  • جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
  • مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
  • خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
  • مغز و ذهن را تقویت می کند.
  • پسته معده را تقویت می کند.
  • برای تسکین سرفه مفید است.
  • برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
  • برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
  • اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.

 مضرات پسته

 آشنایی با خواص و مضرات پسته

 

25 مهم ترین خواص و فواید پسته

1.خواص آنتی اکسیدانی:

پوسته های پسته حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند. این آنتی اکسیدان ها ،رادیکال های آزادی را که از متابولیسم سلولی تشکیل می شوند، خنثی می کند. که این رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطانی می شود.

2. بهبود سلامت قلب :

مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد . این آجیل یک منبع غنی از اسید آمینه می باشد، که مانع از تشدید عروق و تشکیل لخته های خون می شود .

3.مدیریت کردن وزن :

برای کسانی که رژیم غذایی دارند ،پسته یک انتخاب عالی می باشد . پسته دارای کالری کم، پروتئین زیاد، چربی های اشباع شده و نشده کم می باشد. که همه برای حفظ وزن ایده آل بسیار مناسب هستند .

4. جلوگیری از بیماریهای ماکولا:

پسته حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئید، مانند :لوتئین و زاکستین است. این آنتی اکسیدان ها در کاهش خطر ابتلا به بیماری ماکولا در سالمندان کمک می کنند.

5. کمک در بهبودی هضم:

پسته یک منبع عالی از فیبر رژیمی می باشد که در عملکرد سیستم گوارش تاثیر مثبت دارد.

6. کمک به جذب آهن:

پسته حاوی مقدار زیادی مس است که در جذب آهن بیشتر از مواد غذایی به بدن کمک می کند. و این می تواند شانس مبارزه با بیماری هایی مانند کم خونی را افزایش دهد . زیرا تعداد هموگلوبین ها را زیاد میکند و باعث افزایش جریان خون می شود.

 خواص روغن پسته

مهمترین خواص و فواید پسته

 

7.پسته برای تقویت قوای جنسی :

پسته به شدت بر قوای جنسی مردان تاثیر می گذارد مطالعات نشان داده است که مردان با مصرف روزانه حدود 100 گرم آجیل، به مدت سه هفته ،میتوانند اختلال نعوظ خود را حدود 50 درصد بهبود بخشند.

8. کنترل دیابت:

پسته حاوی آنتی اکسیدان است ،که به کاهش فرآیند گلیکاسیون(قندی شدن) و کنترل دیابت کمک می کند و همچنین می تواند سطح قندخون و فشارخون را متعادل کند.

9. خاصیت ضد التهابی :

محتوای ویتامین ای و و عوامل ضد التهابی موجود در پسته، می تواند به کاهش التهاب در هر قسمت از بدن کمک کند.

10.محافظت از نورون ها و عصب:

پسته، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین b6 است. که به ساخت اسید آمینه ضروری کمک می کند، که برای ضربان قلب و عروق بسیار مفید است . به همین خاطر این آجیل نقش بسیار مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن ایفا می کند.

11. تقویت سیستم ایمنی بدن :

پسته، به دلیل منبع غنی ویتامین b6 ،می تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد . آنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و در جلوگیری از انواع عفونت ها و سرطان ها موثرند.

 خواص پوست سبز پسته

خواص درمانی و دارویی پسته

 

خواص پسته برای مو:

پسته مزایای متعددی برای مو دارد. در اینجا چند نمونه را برای شما ذکر کرده ایم.

12. تحریک رشد مو:

پسته به دلیل وجود اسیدهای چرب باعث تحریک رشد موهای سالم می شود .

13. تقویت مو:

پسته، درمان فوق العاده برای تقویت و درمان مو می باشد.

14. افزایش انعطاف پذیری مو :

استفاده از ماسک موی پسته می تواند مو را تغذیه کند و رطوبت رسانی به مو را انجام دهد. در کل سبب بهبود بافت مو می شود. برای موهای آسیب دیده و خشک هم بسیار مناسب است.

15. درمان ریزش مو:

پسته حاوی مقدار زیادی بیوتین است . مصرف روزانه این آجیل ،به طور موثری بر ریزش مو تاثیر گذار است .

خواص پوست سفید پسته

خواص پسته برای درمان ریزش مو

 

خواص پسته برای پوست :

پسته برای پوست نیز بسیار مفید است و در این بخش از نمناک چند نمونه از آنها را برای شما آورده ایم:

16. مرطوب کننده طبیعی :

به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند .شما می توانید این روغن را جایگزین مرطوب کننده روزانه خود کنید، تا پوستی صاف به دست آورید.

17. مبارزه با علائم پیری :

آیا میدانید که پسته ها در کاهش علائم پیری بسیار مفید هستند. همچنین دارای چندین آنتی اکسیدان قوی می باشد که به خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک می کند و ترک پا و پوستی را از بین می برد.

18. روشنی طبیعی پوست :

پسته حاوی اسیدهای چرب ضروری می باشد ،که برای حفظ درخشندگی پوست مفید است . سیب سبز هم ،چنین نقشی را ایفا می کند.

19. حفظ سلامت پوست:

پسته یک منبع غنی از ویتامین ای است که آنتی اکسیدان در چربی می باشد . این آجیل در حفظ پوست سالم نقش اساسی دارد . همچنین می تواند از پوست در مقابل آسیب های خورشید محافظت کند و احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.

20. بهبود سلامت بینایی :

پسته به شدت به بینایی و مسائل مربوط به آن کمک می کند .

 خواص پسته برای مو

خواص پسته و تاثیر باورنکردنی و جالب آن برای بدن

 

مزایای پسته در دوران بارداری:

21.منبع غنی از پروتئینک

پسته محتوای پروتئین زیاد است .پروتئین هم یکی از مواد مغذی ضروری در دوران بارداری می باشد و می تواند در رشد عضله و بافت یک کودک تأثیر بگذارد.

22. حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است:

که می توانند در کاهش سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در خون کمک کنند. این می تواند به سطح چربی در دوران بارداری نیز کمک کند.

23. کاهش خطر ابتلا به عفونت:

وجود ویتامین های آ،ای ،دارای عوامل آنتی اکسیدانی هستند تا مشکلات عفونت را از بین ببرند و حتی از بروز آن جلوگیری کنند.

24. جلوگیری از یبوست :

پسته یک منبع غنی از فیبر است ،که این می تواند به جلوگیری از یبوست که یک مشکل رایج در دوران بارداری است، کمک کند.

25. غنی از اسیدهای چرب امگا 3 :

که این اسیدها به رشد مغز کودک کمک به سزایی می کنند.

 

 خواص پسته برای پوست

خواص بی نظیر پسته برای سلامتی

 

خواص پوست سفید پسته

پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید وشخصی را که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود.

خواص پوست سبز پسته

  • بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
  • جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود.
  • برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید.
  • دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
  • دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
  • برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید. 

 پسته برای تقویت قوای جنسی

خواص پسته برای سکسکه کردن

 

خواص روغن پسته

روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است. اسیدهای چرب امگا6 آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند. مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.

 فواید و خواص دارویی پسته

خواص روغن پسته و کاربردهای آن

 

مضرات پسته

مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد. همچنین مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

ارزش غذایی پسته

پسته چه مضراتی دارد؟

 

عوارض و اثرات جانبی پسته:

مصرف پسته در مقدار زیاد می تواند عوارض جانبی خاصی را ایجاد کند. مانند:

افزایش وزن :

اگر مصرف پسته روزانه شما زیاد باشد ،به دلیل وجود پروتئین بالا می تواند باعث افزایش وزن شود .

پسته های بو داده به دلیل وجود مقدار زیاد نمک باعث افزایش فشارخون می شوند .

مشکلات دستگاه گوارش :

اگر بدنتان به فروکتن های ترکیبی موجود در پسته واکنش نشان دهد، ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود. که این می تواند احتمال ابتلا به یبوست، درد شکم، اسهال و نفخ را افزایش دهد.

 انواع پسته

درمان یبوست با خوردن پسته

 

نحوه نگهداری از پسته

پسته های پوست کنده شده را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

چگونه از پسته استفاده کنیم ؟

از آن ،به عنوان یک میان وعده، در سالاد،همراه با ماهی و یا همراه با صبحانه خود بخورید و یا روی دسر بپاشید.

شما میتوانید پسته را به صورت ساده و یا مخلوط با مواد دیگر در دستور غذای مورد علاقه خود قرار دهید.

همچنین پسته را در ماست یخ زده، غلات و بلغور جو دو سر بخورید ،تا یک صبحانه سالم داشته باشید.