×
به فروشگاه اینترنتـــــــی آجیل و خشکبار اعتماد خوش آمـــــدید
تــــــماس با‌ما ورود! ثبت نام

20
مرداد

کشک و خاصیت های فراوان آن

کشک، این یار دیرینه غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی و همنشین میان وعده های قدیمی ایرانیان، یک ماده غذایی معجزه گر محسوب می شود که سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین هاست. از طرفی تمام خواص شیر را دارا می باشد.


کشک فرآورده اصیل ایرانی است که قدمت نام آن با ضرب المثل های کهن این مرز و بوم گره خورده است.

کشک، از فرآورده‌های لبنی بر پایه شیر میش، بز و یا گاو است.

در قدیم روستاییان و عشایر، ماست را درون مشک ریخته و با زدن آن، کره ماست را می‌گرفتند. پس از جداسازی کره از ماست، باقیمانده مواد درون مشک، که همان دوغ ترش و خوشمزه بوده است را در کیسه ای ریخته و آب دوغ را می گرفتند و از آن ماست چکیده سفتی که آن را لچ می نامیدند به دست می آوردند.

آن ها را به اندازه های کوچک گلوله می کردند و می خشکاندند و به این ترتیب کشکی با خاصیت های فراوان به دست می‌آمد.

کشک در غذاهای سنتی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد: آش جو، آش کشک، آش رشته، کشک بادمجان، حلیم بادمجان و کله جوش، همه غذاهای خوش طعم و لذیذ با خاصیت های فراوان کشک هستند.

کشک به علت داشتن اسیدهای آلی، ضد عفونی کننده دستگاه گوارش است.

میزان کلسیم و فسفر بالای موجود در آن در استحکام دندان و پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.

کشک به دلیل داشتن مقادیر زیاد گلوتاتیون، روند پیری را کند کرده و از سرطان پیشگیری می کند.

از انواع مختلف کشک می‌توان به کشک خاکستری یا دیگ چدنی، کشک‌زرد، کشک لور، خشکو و سویا کشک اشاره کرد.

به هر حال فواید کشک بر کسی پوشیده نیست و پزشکان و متخصصان تغذیه مصرف روزانه کشک را به همه افراد در تمامی سنین توصیه می کنند.

هر یک سوم لیوان کشک، معادل یک واحد از لبنیات است.

تهیه و تدوین : واحد تامین محتوا


دیدگاه
نام*
ایمیل*
نوشته های مرتبط

با ما همراه باشید(در اسنپ فود به ما بپیــــــــوندید!)

شماره تلفن: 5و55231551_021
etemadnuts@gmail.com

در تماس باشید!